E-Dergi Helal Yaşam Rehberi 58. Sayısı (PDF)

Dijital versiyondur. Satınalma tamamlandıktan sonra e-dergi İndirilebilir Ürünlerim sayfasından indirilebilir hale gelecektir.
₺75,00
i h

CANLI HAYVAN İTHALATINA EVET! ANCAK ET İTHALATINA KESİNLİKLE HAYIR DİYORUZ!…

Daha önce de GİMDES olarak, devlet yetkililerini, canlı hayvan ithalatına izin verin amma asla et ithaline kapı açmayın diye ikaz etmiştik. Bu konuda et ithalatının yapılacağı ülkelerde kesimlerin İslami usullere uygun yapılmaması, ismi geçen ülkelerin tamamında kesimlerin iğne veya tabanca ile bayıltarak, ya da kan akıtılmaksızın yapılıyor olması Helal olmama riskinden dolayı %99’u Müslüman olan halkımızı korku ve endişeye sevk edecektir. Canlı hayvan ithalatının yanında et ithalatına da izin verilmesi haberinden sonra konuyu tekrar gündeme getirmiş ve bu bağlamda dergimizin kapak konusu “Canlı Hayvan İthalatına Evet, Ancak Et İthalatına Hayır Diyoruz!!” olarak belirlemiş olduk.

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER, “Yetkililere haykırıyoruz. Biz ve bizim gibi düşünen ve inanan milyonlarca Müslüman illa ki ucuz et yemek istemiyoruz. Biz az olsun çok olsun yalnızca Helal et yemek istiyoruz. Bize bu isteğimize aykırı et yedirecekseniz bilesiniz ki hakkımızı kesinlikle size Helal etmiyoruz. Bugün tekrar uyarıyoruz! Müslümanlar! Ucuz diye lütfen ithal etlere karşı mutayakkız olunuz!…” vurgusu ile kamoyuna çağrıda bulundu.

Dr. M. Şerafeddin KALAY, “Güzel Hasletlerin Peşinde…” başlığıyla bizleri iç yolculuğumuza çıkarmıştır. “Niçin içimizde yorgunluk, gönlümüzde şevksizlik hissetmeye başladık? Niçin neşe içinde, umutlarla dolu olarak bir güne başlayamıyoruz?” gibi gönlümüzdeki hasletleri harekete geçirmemiz gerektiği üzerinde durmuştur.

Doç. Dr. Yılmaz KAYA , “Bitkisel Üretimde Genetiği Değiştirilmiş Ürünler-Efsaneler ve Gerçekler” konu başlığı ile genetiğiyle oynanmış bitkilerin etkileri ve çözüm önerileri üzerinde durmuştur.

Prof. Dr. Ali Nihat ESKİOĞLU, “Ölü ve Diri Gıdalar” başlığıyla doktorların düzelemez dediği bir hastanın yediği gıdalara dikkat etmesi sonucunda hayatının nasıl değiştiği üzerinde durmuştur.

Prof. Dr. Mustafa NUTKU, “Rahmet Meyli ve Yazmak” konu başlığı ile fikir teftişinin nasıl olması gerektiğini, şeytanın oyunlarına nasıl kandığımızı ve bununla nasıl mücadele etmemiz gerektiği üzerinde durmuştur.

Fatih KALENDER, “Ölümü Hatırlamak” başlığıyla hep unuttuğumuz ama hayatın asıl gerçeği ölümü bize hatırlatan Kur’an ve sünnet üzerinde durmuştur.

Arş. Gör. Hüseyin PAMUKÇU, “Helal Turizmin Mevcut Durumu ve Potansiyeli” başlığı ile Müslüman hassasiyetli bir tatilin nasıl olması gerektiği ile ilgili durumlar üzerinde durulmuştur.

F. Füsun MENTEŞ, “Probiyotik ve Prebiyotiklere Farklı Bir Açıdan Bakmak” başlığıyla vücuttaki biyoyararlılıklarını arttırmak için, probiyotiklerin ve prebiyotiklerin kullanılması gerektiği üzerinde durmuştur.

Ecz. Öğr. Gör. Hilmi BAKIR, “Doğadan Soğuk Algınlığına Doğal Çözümler” başlığı ile kışın tüketilebilecek bitki çayları hakkındaki detaylı bilgiler üzerinde durmuştur.

Prof. Dr. Ramazan AYVALLI, “Helal Gıda ve Helal Yaşam” konu başlığıyla gıdanın hayatımızı nasıl etkilediği ve Helal bir yaşamın Helal gıdadan başladığı üzerinde durmuştur.

Ve son olarak Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER’in kaleminden “KUDÜS ASLA YAHUDİNİN OLMAYACAK!” konu başlıklı yazısı yer almaktadır.

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir