E-Dergi Helal Yaşam Rehberi 84. Sayısı (PDF)

Dijital versiyondur. Satınalma tamamlandıktan sonra e-dergi İndirilebilir Ürünlerim sayfasından indirilebilir hale gelecektir.
₺75,00
i h

KÖTÜLÜĞÜ İYİLİKLE KARŞILA

Son zamanlarda Müslümanların birbirleri ile olan beşeri ilişkilerinde çoluk çocuk, anne baba, karı koca, patron işçi, müdür memur, doktor hasta, öğretmen talebe… Bu ikilileri daha da çoğaltabiliriz. Bu ikililerin içerisinde hepimiz varız. Birbirimize küskün, kırgın hatta düşman duygular içerisinde yaşamaya çalışıyoruz. Biz böyle değildik. Böyle olmamalıydık. Bize ne oldu da böyle olduk? Bundan kurtulmak için bir çözüm yok mu?

Günümüzde insanların çoğunluğu, kötü kişiye iyilik ile karşılık vermenin onun kibrini, azgınlığını ve kötülüğünü artıracağını düşünmektedir. Peki iyiliği nasıl anlamalıyız? İyiliğin akıl ve mantığa aykırı olmadığını nasıl kavrayabiliriz? İyilik yönteminin hayattaki en münasip ve en doğru davranış şekli olduğu bilgisine nasıl yükselebiliriz? Bu dertle ele aldığımız yeni sayımızı sizlere sunuyoruz.

Dr. Mustafa KILIÇ Beyefendinin kaleme aldığı “İnsan ve Hayat” isimli makalede, insan ve hayat mefhumlarının mânâlarına dikkat çekilerek ehemmiyetleri üzerinde durulmuştur.

Mehmed Zahid KOTKU (ks) Hazretleri’ne ait makalede “Müslümanlar Kardeştir” konusu ile Müslümanların bibirleri üzerindeki sorumlulukları ve görevleri konu alınmıştır.

Prof. Dr. Hasan YETİM Beyefendi “Dünya Protein İhtiyacı ve İnsanlara Dayatılan Haram Alternatif Kaynaklar” konusunu kaleme almıştır.

H. Hüseyin KEREM Beyefendinin yazdığı “Batıl Nizamlar Karşısında İslâm” başlıklı makalede İslâm nizamının esasları üzerinde durulmuştur.

Gıda Mühendisi Melike Şeyma Tuğla Hanımefendinin kaleme aldığı makalede “Hayvan Yemlerinde Kritik Noktalar ve GDO” konusu işlenmiştir.

GİMDES Baş Denetçisi, Gıda Mühendisi ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü Öğrencisi Fatma Füsun MENTEŞ Hanımefendinin yazdığı “Beyin Süpürgesi Biberiye” başlıklı makalesinde şifa kaynağı kişniş ele alınmıştır.

Veteriner Hekim ve GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Muhammed Zeki AYGUR Beyefendi, “Sürpriz Yumurtalarda Analiz Zorunluluğu” konusunu kaleme almıştır.

Yüksek Gıda Mühendisi Mehmet Ali YAFEZ Beyefendi, kaleme aldığı “Kendini Kaybetmek” isimli makalede madde ve mânâ ikilimindeki kayıplarımıza değinmiştir.

“Doğru Bilinen Yanlışlar” köşemizde Yüksek Gıda Mühendisi Emine Sena KAFKASKIRAY Hanımefendi enerji ve muhtelif içecekler ile salça hakkındaki yanlış bilgilerin doğrusunu GİMDES Teknik Kurulunun belirlediği kritik kontrol noktalarıyla ele almıştır.

Ayrıca dergimizde Uzman Diyetisyen Duygu KEÇİCİ Hanımefendinin “Helal Tatlı Tarifleri” başlığıyla kaleme aldığı helal tarifleri bulabilirsiniz.

Bu sayımızda da hepsi ayrı önemli ve ayrı güzel makaleleri ile yer alan birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir