E-Dergi Helal Yaşam Rehberi 88. Sayısı (PDF)

Dijital versiyondur. Satınalma tamamlandıktan sonra e-dergi İndirilebilir Ürünlerim sayfasından indirilebilir hale gelecektir.
₺75,00
i h

ANNE SÜTÜ DE BANKADA!

Anne sütü, anne ister Müslüman olsun, ister gayrimüslim olsun, ister ateist olsun annenin sütü çocuğunun en sağlıklı ve en güvenli gıdası durumundadır. Allah (cc) o sütü anne göğsünde öyle dizayn ediyor ki sabah başka özellikte, akşam başka özellikte üretiliyor. Burada tıp bakımından oluşacak bazı önemli sorunlar karşısında bizim daha önemle üzerinde durmak istediğimiz helal yaşam sisteminde meydana gelebilecek önemli sakıncaların oluşmasıdır. Çocuğun nesebi ile süt ilişkisi İslami toplumsal yaşantısında büyük bir önem arz etmektedir. Bu dertle ele aldığımız yeni sayımızı sizlere sunuyoruz.

Dr. Hüseyin Kami BÜYÜKÖZER Beyefendi “Anne Sütü de Bankada!” konulu makaleyi kaleme almıştır.

GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Mustafa MERAL Hocaefendiye ait makalede “Süt Bankası, Süt Akrabalığı ve Evlenme Yasağı” konusunun fıkhi boyutu ele alınmıştır.

Osman Nuri TOPBAŞ Hocaefendi tarafından kaleme alınan “Bir Mü’minin Helâl Gıda ve Kazanç Hassâsiyeti” konusu ile gıda ve amel irtibatı, kazancı murâkabe, kazanç ve gıdamız ile ilgili hangi noktalara ehemmiyet göstermemiz gerektiği hususlarına değinilmiştir.

Himmet KARADAĞ Beyefendi kaleme aldığı “Karz-ı Hasen Sandığı” isimli makalede, İslami finans ve iktisat konularından bahsetmiştir.

Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz KAYA Beyefendi “Biyoteknolojik Fermantasyon Yöntemi ile Üretilen Ürünlerin İslami Açıdan Değerlendirilmesi” hususunu kaleme almıştır.

Ahmed Ziyâüddin GÜMÜŞHÂNEVÎ (ks) Hazretlerine ait makalede “Amellerin Doğru Yapılması” konusu ile amellerimizde niyetlerimizin ne kadar mühim bir yere sahip olduğunun üzerinde durulmuştur.

GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tahsin FEYİZLİ Hocaefendi ise kaleme aldığı makalede “Helal Olmalı” konulu makalesinde yenilen gıdaların insanlar üzerindeki maddi ve manevi tesirlerine vurgu yapmıştır.

GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Nihat ESKİOĞLU Beyefendi “Koruyucu Hekimlik” konulu makalesinde hastalıklara karşı alınaca tedbirleri ele almıştır.

Prof. Dr. Hasan DOĞRUYOL Beyefendinin kaleme aldığı “Çocukluk Hiperaktivitesi” hususu işlenmiştir.

GİMDES Baş Denetçisi, Gıda Mühendisi ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Fatma Füsun MENTEŞ Hanımefendinin kaleme aldığı “Anne Sütü Artırıcı Bitkiler” başlıklı makalede anne sütünü artıran tariflerle birlikte, bitkilerin faydalarından bahsedilmiştir.

Veteriner Hekim ve GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Muhammed Zeki AYGUR Beyefendi “Zoonotik (Bulaşıcı) Hastalıklar Serisi - Veba (Kara Ölüm)” konulu makalesinde veba hastalığının tarihçesi ve mahiyetini kaleme almıştır.

“Doğru Bilinen Yanlışlar” köşemizde Yüksek Gıda Mühendisi Emine Sena KAFKASKIRAY Hanımefendi nar ekşisi ve siyah çay hakkındaki yanlış bilgilerin doğrusunu GİMDES Teknik Kurulunun belirlediği kritik kontrol noktalarıyla ele almıştır.

Ayrıca dergimizde Feyza ATİK Hanımefendinin “Akdeniz Meltemleri” başlığıyla kaleme aldığı helal tarifleri bulabilirsiniz.

Bu sayımızda da hepsi ayrı önemli ve ayrı güzel makaleleri ile yer alan birbirinden değerli tüm yazarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yazabilir